X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

O delegație a Parlamentului R.Moldova pleacă la Viena

22 feb. 2023,, 18:15   Politică
5121 0

Delegația Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE), condusă de deputata Veronica Roșca, va participa la cea de-a 22-a reuniune de iarnă a Adunării Parlamentare a OSCE.

Din componența delegației mai fac parte deputații Vasile Bolea și Igor Chiriac.

Vor deschide reuniunea, în dimineața zilei de 23 februarie, Președintele Consiliului Național din Parlamentul Austriei, Wolfgang Sobotka, și Președinta Adunării Parlamentare a OSCE, Margareta Cederfelt. De asemenea, vor avea discursuri Președintele în exercițiu al OSCE, ministrul Afacerilor Externe al Macedoniei de Nord, Bujar Osmani, și Secretarul General al OSCE, Helga M. Schmid.

Dezbaterea generală în cadrul sesiunii de iarnă din acest an va fi dedicată marcării unui an de la declanșarea răzobiului din Ucraina.

Agenda reuniunii va include rapoarte ale Reprezentanților Speciali ai AP OSCE despre Europa de Est.


Reuniunea va include, de asemenea, sesiuni ale celor trei comitete generale ale Adunării Parlamentare: Afaceri politice și securitate; Afaceri economice, știință, tehnologii și mediul înconjurător; Democrație, drepturile omului și chestiuni umanitare.

1
0
0
0
24

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?