X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Chișinău optează în continuare pentru soluționarea pașnică a conflictului

13 apr. 09:45   Politică
1776 0

Provocările regionale de securitate, în contextul războiului brutal al Federației Ruse împotriva Ucrainei, precum și aspectele aferente procesului de reglementare transnistreană au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu președintele în exercițiu al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), ministrul afacerilor externe, europene și comerțului al Maltei, Ian Borg, transmite moldpres.

Șeful Executivului a apreciat sprijinul Maltei pentru agenda europeană a Republicii Moldova și a accentuat rolul OSCE în identificarea unor soluții de durată pentru conflictul transnistrean. Potrivit premierului, autoritățile de la Chișinău continuă dialogul cu partea transnistreană și optează în continuare pentru soluționarea pașnică a conflictului și crearea unui echilibru între asigurarea securității țării și necesitățile societății.

„Acțiunile Guvernului sînt orientate spre îmbunătățirea vieții cetățenilor atît a celor de pe malul drept, cît și a celor de pe malul stîng, iar obiectivul nostru prioritar rămîne integrarea Republicii Moldova în marea familie a Uniunii Europene”, a spus premierul Dorin Recean.

Oficialii au discutat subiectele ce țin de securitatea energetică a țării, dezvoltarea comerțului cu Uniunea Europeană, dar și promovarea drepturilor omului. Cu referire la conflictul transnistrean, a fost încurajat formatul de negocieri 1+1, precum și alte măsuri menite să consolideze încrederea între părți.

2
1
2
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?