X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4021

Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor și-a schimbat adresa (VIDEO)

23 iun. 2014,, 15:55   Societate
14888 4
Foto: noi.md
Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor și-a schimbat sediul central pentru a fi mai aproape de consumatori și agenții economici, relatează NOI.md.

Astfel, începînd cu 23 iunie, noul sediu central al Agenției pentru Protecția Consumatorilor se află pe str. Vasile Alecsandri, 78.

"Cerințele din partea consumatorilor vor creşte, deoarece oamenii vor fi mai aproape de practicile europene şi vor cunoaşte mai multe în domeniul protecţiei drepturilor lor. De aceea, metodele de lucru trebuie îmbunătăţite", a spus ministrul Economiei Valeriu Lazăr.

Totodată, el a subliniat că activitatea Agenţiei nu trebuie să exercite presiuni asupra întreprinderilor, nici să creeze obstacole. De aceea, trebuie schimbate accentele şi metodologia de monitorizare, care ar trebui să fie bazată pe analiza riscurilor.

Totodată, Valeriu Lazăr a recomandat ca linia fierbinte să lucreze de acum înainte 24 de ore pe zi.

Potrivit instituţiei, în ultimii ani, numărul plîngerilor din partea consumatorilor a crescut cu 30-35%.

Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor (APC) este instituţia de stat care are ca misiune eficientizarea activităţii statului în materie de protecţie a consumatorilor prin supravegherea pieţei, informarea şi educarea consumatorilor, întărirea capacităţii decizionale şi stimularea capacităţii de autoprotecţie individuală şi asociativă a consumatorilor.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?