X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Valeriu Demidețchi: "Partidul de guvernămînt s-ar putea descurca și fără starea de urgență"

6 aug. 2023,, 15:05   Politică
2569 1

Partidul Acțiune și Solidaritate din Moldova, aflat la guvernare, s-ar putea descurca și fără starea de urgență, deoarece dispune de toate mecanismele necesare guvernării țării.

O astfel de opinie a exprimat jurnalistul Valeriu Demidețchi, în cadrul emisiunii "По фактам cu Iulia Fedorova", relatează Noi.md.

"Nu știu de ce au nevoie de starea de urgență, dacă partidul de guvernămînt are toate mecanismele, există o majoritate la guvernare. Mi se pare că se pot descurca și fără starea de urgență și pot lua toate deciziile necesare, și nu văd nicio catastrofă în aceasta. Și noi nu ne aflăm în stare de război. Toți ne conving, că iată domnul Nicu Popescu (șeful Ministerului Afacerilor Externe) a declarat la summitul NATO că nu există o amenințare militară pentru Moldova. Toată lumea vorbește despre asta, iar domnul Ministru al Apărării (Anatolie Nosatîi) la același summit NATO spune și dă asigurări că nu există nicio amenințare pentru Moldova", a spus Valerii Demidețchi.

"Nu știu, este treaba lor. Dacă le place să conducă în stare de urgență, ei bine, să conducă în stare de urgență. De-ar avea vreun sens. Dar, din păcate, nu există nici un sens, pentru că situația din economia țării este într-adevăr foarte proastă, în general", a spus jurnalistul.

El a atras atenția și asupra faptului că acțiunile autorităților sînt criticate de partide, atît de stînga, cît și de dreapta spectrului politic.


După cum s-a anunțat anterior, la 24 februarie 2022, la propunerea Guvernului Republicii Moldova, Parlamentul a declarat stare de urgență pe întreg teritoriul țării, pentru a asigura luarea promptă a deciziilor și gestionarea eficientă a riscurilor și amenințărilor care pot apărea. De atunci, ea a fost extinsă în mod regulat. Ultima dată, starea de urgență a fost prelungită prin hotărîrea parlamentului din 31 iulie pentru încă 60 de zile, începând cu 3 august 2023.

23
1
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?