X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Membrii PAS au semnat o declarație de retragere a susținerii Victoriei Cazacu

4 apr. 09:40   Politică
2717 0

După ce ieri a refuzat demisia, astăzi mai mulți membri ai organizației teritoriale din Ocnița, de unde este doamna Cazacu, au semnat o declarație prin care îi cere renunțarea la mandatul de parlamentar.

”Noi echipa de primar PAS din raionul Ocniț, consilierii raionali ai Consiliului raional Ocnița din cadrul fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate, membrii biroului permanent ai organizației teritoriale Ocnița declarăm că corupția este cea cu care se confruntă Republica Moldova, este o amenințare în dezvoltarea țării noastre.

Cercetarea penală a fiicei deputatei din parlament din raionul Ocnițza, Victoria Cazacu pe un caz de corupție slăbește încrederea oamenilro în lupta cu corupția”, se arată în declarația semnată de membrii PAS.

Totodată aceștia spun că respectă prezumția de nevinovăție a persoanei pînă la pronunțarea unei hotărîri de judecată, ”dar asemenea cazuri subminează eforturile de a combate corupția, prejudiciază imaginea organizației teritoriale Ocnița a partidului”.

”Retragem susținerea politică acordată doamnei deputat Cazacu Victoria, cerem în mod colectiv doamnei deputat să-și dea demisia și să-și depună mandatul, pentru a nu exista suspiciuni pe perioada anchetei și pînă la pronunțarea unei decizii de judecată pe acest caz”, se arată în declarație.


Amintim, ofițerii CNA și procurorii mun. Chișinău efectuat percheziții la Aeroportul Internațional Chișinău într-un dosar de corupție în care sînt implicați mai mulți inspectori vamali și persoane fizice, printre care și fiica deputatei PAS Cazacu Victoria.

În aceiași zi, președintele Parlamentului Igor Grosu, care este liderul PAS, i-a cerut să-și depună mandatul de deputat, aceasta însă a refuzat. Peste cîteva zile, formațiunea a anunțat că Victoria Cazacu a fost exclusă din lista membrilor Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS),.

Victoria Cazacu a spus că excluderea ei din partid a venit ca reacție la refuzul de a-și depune mandatul. Ea a spus că fiica sa nu a fost reținută și a amintit despre importanța prezumției nevinovăției, specificînd că va rămîne deputat neafiliat „pînă la elucidarea tuturor circumstanțelor”.

2
7
0
4
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?