X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Fracțiunea PAS din Parlament a rămas fără un deputat

11 apr. 11:42   Politică
2238 0

Fracțiunea parlamentară a Partidului Acțiune și Solidaritate a rămas fără un deputat.

Astăzi, în cadrul ședinței legislativului, deputata Victoria Cazacu din fracțiunea PAS a fost exclusă. Anunțul a fost făcut în debutul ședinței de astăzi a Parlamentului.

„În baza procesului verbal din 10 aprilie 2024, fracțiunea PAS a decis excluderea Victoriei Cazacu din fracțiunea PAS”, a anunțat Doina Gherman, vicepreședinta Parlamentului.

Noi.md reamintește, ofițerii CNA și procurorii mun. Chișinău au efectuat percheziții la Aeroportul Internațional Chișinău într-un dosar de corupție în care sînt implicați mai mulți inspectori vamali și persoane fizice, printre care și fiica deputatei PAS Cazacu Victoria.

În aceiași zi, președintele Parlamentului Igor Grosu, care este liderul PAS, i-a cerut să-și depună mandatul de deputat, aceasta însă a refuzat. Peste cîteva zile, formațiunea a anunțat că Victoria Cazacu a fost exclusă din lista membrilor Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS),.


Victoria Cazacu a spus că excluderea ei din partid a venit ca reacție la refuzul de a-și depune mandatul. Ea a spus că fiica sa nu a fost reținută și a amintit despre importanța prezumției nevinovăției, specificînd că va rămîne deputat neafiliat „pînă la elucidarea tuturor circumstanțelor”.

Ulterior, în cadrul unui briefing de presă, Inspectorul vamal Diana Cazacu, fiica deputatei PAS Victoria Cazacu, care are statut de bănuit în dosarul de corupție de la postul poliție de frontieră de la Aeroportul Internațional Chișinău, a spus că atît ea, cît și familia sa a devenit jertfa justiției televizate.

15
3
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?