Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4014

Scandalul din jurul Uzinei metalurgice de la Rîbnița. Deputat PAS: "Este o manipulare"

17 feb. 2022,, 13:33   Politică
2828 1

Deputatul PAS Radu Marian a venit cu un comentariu pe rețelele de socializare după ce mai multe camioane de mare tonaj încărcate cu fier uzat, au fost filmate ieri, în timp ce se deplasează în direcția raionului Rîbnița.

Fostul deputat al Platformei DA Alexandr Slusari a menționat că încărcăturile ar fi destinate Uzinei Metalurgice de la Rîbnița, una din cele mai importante surse de venit pentru autoritățile de la Tiraspol.

Cu toate acestea, deputatul PAS a negat informațiat, precizînd că nu este decît o manipulare promovată de unii membri ai opoziției extra-parlamentare. Radu Marian a subliniat că importul deșeurilor metale din UE către uzină este interzis, iar orice camion care tranzitează zona este verificat de laboratorul vamal.

"Așa cum s-a spus la acea întîlnire la Mateuți, este interzis importul deșeurilor metale din UE către această uzină. La Rezina există laborator vamal care verifică fiecare camion pentru a nu admite metale importate din UE spre Rîbnița.

În același timp, încă este permisă furnizarea metalelor din Moldova (din dreapta Nistrului), de unde și existența camioanelor încărcate cu metal care merg în continuare spre Uzina Metalurgică. Dacă există, informații credibile că anumite camioane importă deșeuri de metale din UE, să fie prezentate.


Îndemn în continuare Serviciul Vamal și toate instituțiile statului să monitorizeze această situație și să nu admită încălcarea legislației naționale", a menționat Radu Marian.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?