X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Echipa PAS, așteptată de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, astăzi, la dezbateri

7 iul. 2021,, 10:39   Politică
1959 9

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor așteaptă echipa PAS, astăzi, la Palatul Republicii, unde cu începere de la ora 19:00 vor ava loc dezbateri electorale.

Deputatul PSRM Vlad Bătrîncea spune că a luat legătura astăzi cu președintele PAS, Igor Grosu, și i-a transmis Regulamentul pentru dezbaterile publice, dar deocamdată nu a primit un răspuns la inițiativa comuniștilor și socialiștilor.

Temele propuse pentru dezbateri țin de: economie; dezvoltare regională; politici sociale; educație; justiție și combaterea corupției; reglementarea transnistreană; politică externă, a precizat deputatul.

"Oamenii trebuie să cunoască cine sunt cei care pretind la votul lor. Cetățenii trebuie să poată compara nivelul de profesionalism și pregătire al echipelor principalilor concurenți electorali. Alegătorii au dreptul să cunoască platformele electorale și planurile celor care aspiră la guvernare. Dezbaterile publice civilizate reprezintă un element de bază al alegerilor democratice. De asta am făcut o invitație să avem o confruntare de echipe și idei. Prestanța echipelor și confruntarea ideilor nu pot fi înlocuite nici cu fabrica de trolli, nici cu analiști și politologi angajați politic, nici de sateliții electorali sau actori externi", a menționat Bătrîncea.

"Deocamdată nu am primit nici un răspuns la invitația noastră. Totuși, sperăm că PAS va ține cont de interesul sporit al cetățenilor față de aceste dezbateri și va da dovadă de maturitate, ca să accepte provocarea noastră. Așteptăm echipa PAS la Palatul Republicii, azi, la 19.00. Cetățenii țării așteaptă aceste dezbateri", a mai adăugat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?