Eurovision stiri: 522
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Cobzac, după ce a fost exclus din PAS: Sînt nedumerit

1 feb. 2020,, 13:14   Politică
3720 2

După anunțul făcut de Partidul Acțiune și Solidaritate că îl exclude din formațiune pe Grigore Cobzac, fostul deputat se arată nedumerit de decizie și spune că nu înțelege de ce s-a întîmplat acest lucru.

Totodată, Cobzac declară că după el vor pleca din partid mai mulți oameni, inclusiv echipa cu care a lucrat în campaniile electorale precedente, transmite NOI.md cu referire la IPN.

„Am fost exclus eu și Marcel Petrușan, candidatul PAS la alegerile locale din oraș (n.r. orașul Hîncești), care a înregistrat în turul doi un rezultat de 47%. Tînăr, prima dată a participat în alegeri și el acum este exclus ca și mine din partid”, a declarat Grigore Cobzac în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Potrivit lui, cel mai probabil pentru demisia sa sînt invocate motive de nerespectarea disciplinei de partid, pornind de la faptul că a fost înaintat drept candidat independent la următoarele alegeri parlamentare noi din Hîncești de către organizația locală a PAS. „Însă motivul este unul mult mai serios și cu atît mai serios este cu cît cei din PAS nu-l conștientizează. Și, apropo, ei nu sînt sinceri atunci cînd comunică cu societatea și cu presa. Se invocă permanent refuzul meu de a candida exprimat de mine anterior, pornind de la un conflict intern în partid. Da, este adevărat, dar jumătate din adevăr nu se numește adevăr”, a spus el.

Politicianul recunoaște că în organizația de partid de la Hîncești există un conflict. Potrivit lui, totul a început atunci cînd echipa PAS din teritoriu a propus ca pe lista cu candidați la alegeri să fie incluși pretendenții doar după ce au fost aleși prin vot secret, însă aceste solicitări au fost respinse de conducerea de vîrf a formațiunii.

Totodată, Grigore Cobzac spune că împotriva lui a fost pornită o campanie de denigrare și îi sînt aduse acuzații foarte grave de lipsă de integritate, de lașitate. „Imaginați-vă că pe acest fundal noi discutăm despre parlamentare și despre candidatura în circumscripția 38. Era posibil ca atunci cînd îmi sînt aduse grave acuze, eu să vin să-mi propun candidatura. Eu am așteptat ca aceasta să o facă Maia Sandu. Aceasta ar fi însemnat, indirect, că ea dezminte toate acuzele care mi se incriminează”, a menționat Grigore Cobzac.

Candidata PAS la alegerile din Hîncești este fosta ministră a justiției în Guvernul Sandu, Olesea Stamate. Grigore Cobzac este înscris în calitate de candidat independent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?