Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Chișinăul cere suportul OSCE în vederea stopării abuzurilor din partea Tiraspolului

25 apr. 2019,, 13:00   Politică
2809 2

Vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a avut o întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch.

Părțile au discutat despre rezultatele deciziei protocolare cu privire la participarea în traficul rutier internațional a autovehiculelor din regiunea transnistreană, la circa 8 luni de la implementare.

Cristina Lesnic a prezentat Șefului Misiunii lista problemelor cu care se confruntă localnicii de la Varnița și a solicitat Misiunii OSCE implicarea sa în soluționarea acestora. Este vorba despre o serie de acţiuni unilaterale întreprinse de către aşa-numitele structuri transnistrene. Printre acestea: aplicarea nelegitimă a unor taxe fiscale, solicitarea achitării vinietei de către conducătorii de autovehicule cetăţeni ai Republicii Moldova, impunerea înregistrării bunurilor imobile în or. Bender, obligarea completării cartei migraţionale pentru cetăţenii R. Moldova la traversarea punctelor neautorizate de control de pe linia administrativă.

Un alt subiect abordat ține de respectarea drepturilor omului în regiunea transnistreană. Interlocutorii au vorbit despre necesitatea eliminării barierelor în calea liberei circulaţii.

Cristina Lesnic a mai cerut mediatorilor şi observatorilor în procesul de negocieri să se implice în vederea soluţionării problemelor din s.Varniţa și stopării acţiunilor cu caracter provocator.


Şeful Misiunii OSCE a menţionat despre probabilitatea efectuării în timpul apropiat a unei vizite de lucru la Chişinău a reprezentantului epecial al Președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană Franco Frattini.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?