X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Cea de-a doua dezbatere electorală. Ce acuzații și-au adus concurenții

8 noi. 2016,, 10:33   Politică
4103 8

Cea de-a doua dezbatere electorală. Ce acuzații și-au adus concurenții
Foto : protv.md

Lupta cu corupția, relațiile cu Federația Rusă și UE, precum și dosarul fraudelor bancare – aceste teme au fost abordate în cadrul celei de-a doua dezbateri televizate între Igor Dodon și Maia Sandu, informează NOI.md.


Liderul socialiștilor a declarat că Moldova are nevoie de un președinte care să asigure un echilibru în societate şi să menţină relaţii de prietenie cu Uniunea Europeană şi cu Federaţia Rusă, iar el poate realiza acest deziderat. „Trebuie să luam ce e bun atît din Est, cît şi din Vest. Trebuie să asigurăm egalitate pentru toţi. Eu voi păstra regimul liberalizat, cetăţenia română. Vă promit că vom avea relaţii bune şi cu Ucraina. Nimeni nu va avea de suferit”, a afirmat Dodon.

Maia Sandu a avut însă reproșuri la acest subiect. „Pînă ieri spuneați că veți anula Acordul de asociere. Azi ziceți că nu. De ce în perioada cînd erați ministru a fost pus embargoul? Cred că partenerii din Rusia au nevoie de un partener credibil”, a spus Sandu.

Igor Dodon a acuzat-o pe Maia Sandu că a fost și este complice la toate fărădelegile comise de partidele de la guvernare: „Rețelele mafiotice sînt controlate de membrii partidelor care o susțin pe Maia Sandu. În perioada de șapte ani au fost închise sute de locuri de muncă, inclusiv în perioada cînd Sandu era ministru”.

În replică, Sandu a menționat că monopolurile nu există de azi. „Vă amintiți de monopolul de la pește și carne. Agenții economici vă vor da detalii. De atunci au început să crească prețurile. Nu știu dacă Dodon mai este implicat, dar a fost”, a spus Sandu.

Un alt subiect abordat ține de fraudele bancare. Fiecare candidat și-a prezentat propria viziune asupra celor întîmplate. „Miliardul a fost furat în perioada cînd Sandu era ministru. Toți cei implicați trebuie să stea la pușcărie”, a spus Dodon.

„Trebuie să începem de la Ilan Șor și cumătrul dvs. Melnic. Puteți să îi întrebați unde sînt banii”, a replicat, la rîndul său, Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?