X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

PCRM, PLDM și PSRM nu renunță: urmează o nouă moțiune

3 oct. 2016,, 13:02   Politică
3777 4

Foto: diez.md

Ceea ce s-a întîmplat astăzi la ședința Parlamentului este o ilegalitate, susțin reprezentanții partidelor de opoziție, citați de NOI.md.


Deputații comuniști, socialiști și liberal-democrați au explicat că atît ședința Biroului permanent din această dimineață, cît și convocarea ședinței plenare pentru examinarea moțiunii de cenzură au fost făcute neregulamentar. Aceștia se arată convinși că deputații majorității parlamentare au primit indicații să nu se prezinte la ședință, pentru a asigura lipsa de cvorum.

Cele trei formațiuni au anunțat că vor depune la finele săptămînii curente o nouă moțiune de cenzură împotriva Guvernului, dar pe un alt subiect. Totodată, socialiștii intenționează să se adreseze Curții Constituționale în problema respectării procedurilor ce țin de examinarea moțiunii.

„Atît de obraznic în raport cu poporul încă nimeni nu a îndrăznit să se poarte. Domnule Filip, ce crezi că dacă astăzi nu a fost discutată moțiunea, nu va fi alta? Ce-i cu jocurile astea? Ați făcut repede pe ascuns, fără cvorum. N-o să fugiți așa în fiecare zi. Moțiunea trebuia să fie avizată în primul rînd de Comisia juridică – pozitiv sau negativ”, a declarat Igor Dodon.

La rîndul lor, deputații comuniști și liberal-democrați au invocat prevederile Regulamentului Parlamentului, care stipulează că, în lipsa spicherului, ședințele plenare sînt prezidate de vicepreședintele Liliana Palihovici, și nu de Vladimir Vitiuc, cum s-a întîmplat astăzi. „Astăzi încă o dată am asistat la încălcarea legii. Constatăm că Moldova e un stat capturat și vedem cum se întîmplă asta în acțiune. E clar că ordinele au venit de la «Nobil»”, a declarat șefa fracțiunii parlamentare a PCRM, Ina Șupac.

„Cei care au votat pentru convocarea ședinței au șters putina. Ca și cum a fost stabilită data și ora nunții, iar la nuntă nu au fost prezenți nici mirele, nici mireasa, nici nașii. O rușine și o sfidare totală a bunului simț”, a ironizat șeful fracțiunii liberal-democrate, Tudor Deliu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?