X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

PSRM: Este nevoie de un plan de reintegrare pașnică a Moldovei

28 mar. 18:45   Politică
3056 0

Partidul Socialiștilor din Moldova se pronunță în favoarea necesității de a elabora împreună cu toate forțele politice, a unui plan de reintegrare pașnică și restabilire a dinamicii procesului de negociere, deoarece nu există o altă alternativă în soluționarea acestei probleme.

Despre acest lucru s-a discutat în cadrul unei întrevederi pe care președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, împreună cu Olga Cebotari, membră a Comitetului Executiv al PSRM, ex-viceprim-ministru pentru reintegrare, și deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, membru al Comitetului Executiv al PSRM Grigore Novac, au avut-o astăzi cu Kelly Keiderling, șefa misiunii OSCE în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, părțile au discutat aspecte legate de reglementarea transnistreană, respectarea normelor democratice și a statului de drept.

Liderii PSRM au subliniat că reglementarea politică pașnică a conflictului transnistrean în baza suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova trebuie să rămână o prioritate pentru toate forțele politice și reprezintă temelia intereselor noastre naționale.

PSRM consideră inacceptabilă încercarea guvernării de a diviza perspectivele și viitorul Republicii Moldova, afirmând că există posibilitatea integrării europene a țării fără regiunea transnistreană.


Socialiștii au remarcat necesitatea de a elabora împreună cu toate forțele politice, un plan de reintegrare pașnică și restabilire a dinamicii procesului de negociere, deoarece nu există o altă alternativă în soluționarea acestei probleme.

Părțile au remarcat importanța schimbului de opinii și au convenit să continue dialogul pe viitor.

13
0
0
2
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?