X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Un consilier socialist va contesta în instanță interdicția de a intra în România

11 apr. 17:45   Politică
2520 1

Liderul Organizației teritoriale Bălți a Partidului Socialiștilor, Maxim Moroșan, și-a exprimat indignarea față de faptul că în data de 9 aprilie i s-a refuzat intrarea în România, considerînd motivul refuzului drept unul „inventat”.

La o conferință de presă de joi, el a spus că prima dată a călătorit în România în calitate de președinte al Comisiei Consiliului Municipal (CM) Bălți pentru twinning și atragerea investițiilor și se îndrepta spre România pentru a studia soluțiile urbane.

Vameșii români l-au reținut la vama Sculeni și, după o oră și jumătate, au declarat că reprezintă o ”amenințare la adresa securității naționale” a României.

Maxim Moroșan consideră că aceasta este o comandă politică a anumitor forțe. El vede în acțiunile autorităților din România ”un echilibru față de poziția sa de promovare a statalității moldovenești, a limbii și identității moldovenești, a culturii și tradițiilor Moldovei, ca stat antic”.

„Nu sunt împotriva poporului român și a prieteniei cu acesta, sunt pentru contacte și interacțiuni constante. Suntem vecini. Dar sunt pentru poporul moldovean. Vreau ca copiii noștri să învețe istoria Moldovei, nu istoria română. Poate că pe cineva nu îl satisface atitudinea mea nu doar față de istorie, dar și față de sărbătorirea Zilei Victoriei. Dar eu consider și consider 9 mai o sărbătoare luminoasă. La Bălți, această dată va fi sărbătorită special în acest an cu ocazia a 80 de ani de la eliberarea orașului de sub fascism. Voi purta panglica Sf. Gheorghe ca simbol al victoriei”, a promis Moroșan.


El a declarat că nu a avut și nu are nicio problemă penală, nici în Rusia, unde a locuit 20 de ani, nici în Moldova.

„Sînt procese verbale administrative pentru purtarea benzii Sf. Gheorghe de la poliția Bălți, dar nu îmi voi schimba atitudinea față de acest simbol și față de Marea Victorie”, a spus Moroșan, care „intenționează să-și apere în instanță onoarea și demnitatea”, referindu-se la interdicția impusă de a intra în România.

28
1
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?