Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Politolog: Presupusul conflict dintre PSRM și ”Partidul Nostru” trezește suspiciuni

15 iul. 2015,, 15:16   Politică
4829 9

Politolog: Presupusul conflict dintre PSRM și ”Partidul Nostru” trezește suspiciuni
Фото: ong.md

Nemulțumirea lui Renato Usatîi cu privire la comportamentul socialiștilor din teritoriu, precum și aluziile făcute de Igor Dodon la adresa „Partidului Nostru” ar putea fi rezultatul unei manevre politice. De această părere este vicedirectorul Institutului de Analiză și Consultanță „Politicon”, Ion Tăbîrță, care a oferit un comentariu la acest subiect portalului NOI.md.

„Este destul de stranie această furtună cu iz conflictual dintre cele două partide, pentru că se știe foarte bine că atît un partid, cît și altul sînt două proiecte prorusești. Este binecunoscut faptul că cei doi lideri nu prea se agreează, însă au fost puși în fața unor realități obiective venite dinspre Moscova, fiind nevoiți să conlucreze, să-și coaguleze forțele, cu scopul de a scoate de la guvernare partidele de dreapta proeuropene”, a explicat Tăbîrță.

Menționăm că în timp ce Renato Usatîi a criticat PSRM pentru că nu a respectat înțelegerea avută anterior privind coalizarea celor două partide la nivel local, Igor Dodon a sugerat că adevărata față a unor partide „care se consideră de stînga va ieși la suprafață în scurt timp”.

Analistul politic Ion Tăbîrță se uită sceptic la aceste reacții incisive. „Îmi vine greu să cred că acesta este un voluntarism politic și că acești doi lideri își permit anumite acțiuni fără ca în prealabil să-și coordoneze planurile cu Moscova. Să nu fie vorba aici de niște mișcări de culise, ascunse. Părerea mea subiectivă este că acest conflict este de fapt mimat, nu prea cred în autonomia politică a liderilor celor două partide”, a menționat Ion Tăbîrță.

Precizăm că consilierii socialiști au votat în şapte raioane pentru preşedinţi din partea PD și PLDM. Este vorba de raioanele Sîngerei, Șoldănești, Telenești, Orhei, Nisporeni, Leova și Drochia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?