Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

Liderul „Partidului Nostru”, indignat de comportamentul unor socialişti

14 iul. 2015,, 12:10   Politică
5894 12
Усатый возмущен поведением социалистов, которые поддерживают на местах проевропейские партии
Foto: ru1.md
Preşedintele "Partidului Nostru", Renato Usatîi, este indignat de comportamentul socialiştilor care în teritoriu îi sprijină pe reprezentanţii partidelor proeuropene. El și-a exprimat nemulțumirea într-o postare pe pagina sa din reţelele de socializare, relatează agenţia "Infotag".

Usatîi este indignat de faptul că consilierii Partidului Socialiştilor (PSRM) au votat pentru preşedinţii de raion din PLDM şi PDM. El a exemplificat prin şapte raioane în care consilierii PSRM au votat pentru preşedinţi din PLDM şi PDM.

Astfel, la Sîngerei preşedintele Vasile Marandic (PDM) a fost ales cu participarea a cinci socialişti; la Şoldăneşti preşedinta Svetlana Rotundu (PDM) a fost aprobată în funcţie cu participarea unui consilier socialist; acelaşi tablou avem la Teleneşti, unde a fost aleasă preşedinta Dina Manoli (PLDM); la Orhei, pentru preşedintele Tudor Golub (PDM) au votat trei socialişti; la Nisporeni, pentru preşedintele Victor Chiriac (PDM) a votat un socialist; la Leova, pentru preşedintele raionului, Ion Gudumac (PLDM), de asemenea, a votat un reprezentant al PSRM; la Drochia, pentru preşedintele democrat, Vasile Grădinari, au votat patru membri ai PSRM.

Usatîi indică numele consilierilor din PSRM care au votat alături de reprezentanţii partidelor de la guvernare. El cere conducerii Partidului Socialiştilor să stopeze aceste procese.

"Am avut o altă înţelegere, dar deja începe să-mi displacă acest lucru", scrie Usatîi, care ameninţă că va lua "măsuri adecvate", dacă procesul nu va fi stopat.

Renato Usatîi şi preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, în aprilie 2015, au convenit că formaţiunile lor vor deveni partenere în campania electorală pentru alegerile locale generale. Dodon a spus la finele întrevederii că "socialiştii au nevoie de parteneri de încredere în lupta cu actuala guvernare". Renato Usatîi şi partidul său pot deveni acest partener atît în campania electorală pentru alegerile locale, cît şi la posibilele alegeri parlamentare repetate".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?