X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Ghimpu: Nu avem o altă alternativă decît să revenim la guvernare

2 iul. 2015,, 13:07   Politică
4702 16

Ghimpu: Nu avem o altă alternativă decît să revenim la guvernare
Foto: kp.md

„Simt că nu e cazul să revenim la guvernare, dar trebuie”. Declarația aparține liderului PL, Mihai Ghimpu, și a fost făcută pentru presă în urma consultărilor pe care le-a avut cu șeful statului. Politicianul a precizat că nu a discutat deocamdată despre candidaturile pentru funcția de prim-ministru, ci despre necesitatea creării unei majorități parlamentare, informează NOI.md.

Liberalul a confirmat că avut ieri o întrevedere cu liderul PLDM,Vlad Filat, în cadrul căreia a abordat aceeași problemă – formarea unei coaliții. „Am discutat despre ce facem mai departe. Situația este foarte proastă. Noi, liberalii, nu avem alternativă. Dacă nu venim noi, va fi și mai rău. Știm că venim la rău, dar nu avem alternativă. Trebuie să încercăm să salvăm situația. Sperăm că s-au tras concluzii în așa fel, încît să schimbăm situația, să combatem sărăcia și corupția”, a punctat Ghimpu.

Întrebat dacă s-a ajuns la vreo înțelegere în privința formării coaliției, Ghimpu a menționat că nimic nu e bătut în cuie, discuțiile încă au loc. Acesta se arată convins că negocierile nu vor fi tărăgănate pe perioada cîtorva luni, ci vor dura mai puțin ca data trecută.

„Am convenit să creăm grupuri de lucru care să întocmească programul, structura Guvernului. Trebuie să vedem, avem noi oare nevoie de atîtea ministere sau nu. Noi în decembrie am propus o altă structură. Cred că în cîteva zile lucrurile se vor clarifica”, a spus Ghimpu.

Cu toate acestea, politicianul a precizat că PL nu va renunța la condițiile înaintate anterior. „Trebuie schimbări radicale, altfel degeaba facem alianță”.

Cît despre condiția privind numirea unui procuror european în fruntea Procuraturii Generale, Ghimpu a spus: „Procuror european poate fi și cetățean al Republicii Moldova, dacă are cetățenia unui stat membru UE. Sînt mai multe variante aici”, a menționat Ghimpu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?