X 
Transnistria stiri: 1427
Eurovision stiri: 515

Reuniune Kerry-Zarif la Lausanne privind dosarul nuclear iranian

1 apr. 2015,, 21:00   Externe
4127 0

Источник: Керри и Зариф проводят встречу по Ирану в Лозанне
Foto: agerpres.ro

Secretarul de stat american John Kerry și ministrul iranian de externe Mohammad Javad Zarif participă miercuri la o reuniune bilaterală pentru a încerca să deblocheze negocierile nucleare privind dosarul nuclear iranian, a declarat un oficial american, relatează AFP. Cei doi oficiali, implicați personal în aceste negocieri, se află la Lausanne de șapte zile pentru discuții intense cu scopul găsirii unui compromis istoric privind dosarul nuclear iranian în timp ce 'întrebări importante' împiedică obținerea unui acord.

Mai înainte, șeful diplomației iraniene a declarat că au fost obținute "progrese" în negocierile asupra dosarului nuclear între Iran și marile puteri, în timp ce un responsabil american a declarat că 'nu au fost încă rezolvate toate problemele'.

Termenul limită pentru ajungerea la un compromis în negocierile asupra dosarului nuclear iranian a fost fixat marți la miezul nopții. Deși acesta a expirat, mai multe delegații au declarat că s-au făcut suficiente progrese pentru a se continua discuțiile miercuri și pentru a se încerca rezolvarea ultimelor probleme. Negocierile au loc între emisarii Grupului 5+1 (SUA, Rusia, China, Franța, Marea Britanie și Germania) și Iran.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?