X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

„Agromașina” a prezentat la Expoziția „Moldagrotech” o noutate (VIDEO)

5 mar. 2015,, 18:05   Business
7997 0

«Агромашина» представила на «Молдагротех» новинку (ВИДЕО)
Foto: noi.md

„La fiecare expoziție ne străduim să venim cu produse mai perfecționate sau cu ceva absolut nou. Nu este o excepție nici această expoziție, la care am prezentat publicului freza de rădăcini și cioate, proiectatăși produsă de noi”, a comunicat pentru NOI.md principalul constructor al SA „Agromașina”, Iurie Grinenco.

La Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo” se desfășoară a 28-a ediție de primăvară a Expoziției Internaționale Specializate „Moldagrotech”, la care este prezentată și producția SA „Agromașina”, care face parte din grupul de companii „DaacHermes Grup”.

Interlocutorul a precizat că în cadrul expoziției sînt prezentate cultivatoare de tip modular cu sistem de protecție și o remorcă cu capacitatea de 8 tone pentru transportarea pomușoarelor și fructelor, care nu are analogii în țară, și a fost premiată cu distincții înalte la ediția de toamnă a expoziției „Moldagrotech”. La aceste premii se adaugă și medalia de aur «Marca anului 2014», obținută la Expoziția «Fabricat in Moldova»”, a menționat Iurie Grinenco.

„Tot aici sînt prezentate remorci cu capacitatea de 3 și 4 tone pentru transportarea apei, pulverizatoare modificate pentru vii și livezi, inclusiv pentru pomi separați (avantajul lor față de modelele anterioare constă în fabricarea unui dispozitiv care exclude nimerirea frunzelor și altor rămășite vegetale în rezervorul aerian – nota constructorului).

„Noutatea cu care ne-am prezentat la această expoziție este freza care se atașează la tractorul cu șenile cu capacitatea de tracțiune de 10 tone. Asemenea analogii nu există nici la noi, nici în regiune. Noi am elaborat și fabricat freza la comanda Agenției de Stat «Moldsilva» pentru a scoate rădăcinile pomilor defrișați. Astfel, fără despicare pot fi scoase cu ușurință rădăcini cu diametrul de pînă la 60 cm, iar pentru rădăcini mai mari sînt folosite cuțite speciale, care sînt instalate pe lamă. Am fabricat deja 10 bucăți și toate au fost apreciate foarte înalt în subdiviziunile silvicole din țară. În timpul apropiat vom propune această freză gospodăriilor silvicole din țările vecine”, a menționat constructorul.

Întrebat cît de rentabilă este participarea destul de costisitoare la asemenea expoziții, specialistul a explicat că „nicăieri mai mult nu ai posibilitatea să-ți prezinți la o asemenea scară producția și să te familiarizezi cu producția fabricată de colegii de breaslă”. „Și în cadrul acestei expoziții am încheiat cîteva contracte de livrare a tehnicii agricole, de exemplu, a cultivatoarelor și pulverizatoarelor”, a precizat Grinenco.

În cadrul Expoziției „Moldagrotech” participă circa o sută de companii, printre care cei mai importanți producători și distribuitori din Moldova, Germania, România, Rusia, Ucraina, Austria și Cehia.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?