X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Constructorul principal: „Agromașina” se dezvoltă și noi vom uimi lumea nu o singură dată (VIDEO)

29 oct. 2014,, 14:00   Business
4214 0
Foto: noi.md
„Țineți minte cunoscuta afirmație: zvonurile despre decesul nostru sînt exagerate. Doresc să vă spun că renumita întreprindere moldovenească constructoare de mașini «Agromașina», cunoscută în trecut nu doar în URSS, dar și în multe țări ale lumii, inclusiv în Africa și America de Sud, activează și se dezvoltă, iar prin elaborările implementate în tehnică noi vom uimi încă nu o dată lumea”. Cu aceste cuvinte ne-a întîmpinat la intrare constructorul principal al SA „Agromașina”, Iurie Grinenco, relatează NOI.md.

Recunoaștem că am fost plăcut surprinși, cînd la Expoziția internațională specializată „Moldagrotech” (Toamna), care s-a desfășurat recent , întreprinderea a obținut două distincții înalte pentru elaborarea și producția unei remorce cu capacitatea de opt tone pentru transportarea fructelor și pomușoarelor care nu are analogii în țară și a cultivatoarelor de tip modular cu sistemă de protecție. Totuși, în Moldova există industrie constructoare de mașini.

Pentru a încheia acest capitol vom menționa că SA „Agromașina” a mai obținut medalii de aur în cadrul concursurilor „Marca comercială a anului 2012”, „Fabricat în Moldova 2012”, „Fabricat în Moldova 2013”, premiul mare „Mercurul de Aur” la concursul „Marca comercială a anului 2013” și multe alte distincții.

Iurie Grinenco ne-a comunicat că, în pofida dificultăților, colectivul uzinei a însușit producția aproape a 60 de tipuri de tehnică agricolă: pluguri de toate tipurile pentru tractoare de capacitate diferită, cultivatoare, pulverizatoare. „Agromașina” este unica întreprindere din Moldova care produce remorci de capacitate diferită, atît universale, cît și specializate, pentru combinele pentru recoltarea strugurilor, de exemplu. Aprecierile sînt din cele mai bune, ceea ce nu este de mirare, avînd în vedere că în Rusia și alte țări mai este utilizată tehnica produsă de „Agromașina” acum... 30 de ani. Tradiția rămîne tradiție!

Din lista „veteranilor” tehnicii care a fost produsă și vîndută la începutul anilor 90 ai secolului trecut în Rusia, Ucraina, Ungaria, Cehoslovacia, Iugoslavia, Bulgaria, Statele Baltice fac parte și combinele pentru recoltarea strugurilor și coacăzei (220 și 350 de unități, respectiv).

„Acea tehnică nu ceda cu nimic celor mai bune modele de pe piața mondială. Prin aceste avantaje se va evidenția și combina multifuncțională modulară pentru recoltarea strugurilor, pe care vom începe să o producem în serie în anii 2016-2017. Avem și alte noutăți inovatoare. În republică se extind plantațiile de nuci și noi deja producem tehnică pentru prelucrarea rîndurilor copacilor de nuci. În perspectivă, intenționăm să producem mașini pentru recoltarea nucilor și pulverizatoare pentru nuci și alte culturi înalte. De asemenea, vom pune pe roate fabricarea remorcilor cu capacitate de 12, 16 și 24 de tone pentru transportarea grîului”, a menționat Iurie Grinenco.

„SA «Agromașina» are o experiență bogată în producția mașinilor pentru vii, livezi, cîmp”, a continuat discuția directorul general al întreprinderii Oleg Reculeț. „Capacitățile de producție ne permit să fabricăm o gamă largă de mașini pentru prelucrarea solului, sădirea livezilor și viilor, îngrijirea culturilor, recoltare și transportare. Domeniul prioritar de dezvoltare pentru noi este elaborarea, perfecționarea și producția tehnicii agricole de calitate înaltă. Sîntem mîndri că întreprinderea noastră face parte din Grupul de companii «DAAC Hermes», unde găsim susținere și înțelegere în realizarea posibilităților noastre”, a menționat Oleg Reculeț.

SA „Agromașina” este o întreprindere care dispune de specialiști de înaltă clasă, tehnologii flexibile de producție care permit să se reacționeze operativ la cererea de pe piață și să modernizeze producția în cel mai scurt timp.





0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?