X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Sărbătoarea fermierilor la „Moldexpo” (FOTO)

22 oct. 2014,, 16:00   Societate
4045 0
Foto: noi.md
În perioada 22-25 octombrie, pe teritoriul CIE „Moldexpo” îşi vor ţine deschise lucrările Expoziţia internaţională specializată “MOLDAGROTECH”(toamna), ediţia a XXVII-a, şi Expoziţia-tîrg internaţională specializată “FARMER”, ediţia a XVII-a, relatează NOI.md.

În mesajul de salutare cu ocazia inaugurării evenimentelor nominalizate ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a specificat că aceste expoziţii au devenit un barometru al ramurii şi astăzi el prevede o dezvoltare demnă a sectorului agricol moldovenesc în viitor.

În opinia lui, expoziţiile „MOLDAGROTEH” şi „FARMER” sînt evenimente de importanţă naţională. De-a lungul anilor ele s-au transformat într-un forum naţional de proporţii, care prezintă realizările complexului agroindustrial şi depistează necesităţile lui, precum şi reflectă realizările şi tendinţele în eficientizarea agriculturii”.

Ministrul a precizat că la expoziţiile din acest an participă 400 agenţi economici din 17 ţări ale lumii.
Ca regulă, aceste expoziţii sînt însoţite de un program amplu de afaceri, care include o conferinţă internaţională, misiuni economice, seminare, întîlniri de afaceri, workshop-uri, activităţi consultative şi de prezentare cu participarea experţilor moldoveni şi străini.

În afară de aceasta, în cadrul expoziţiilor se desfăşoară Concursul de maşini şi echipamente agricole inovative, produse de uz fitosanitar şi fertilizanţi „Noutatea Anului” şi concursul „Fermier Lider”. Un juriu internaţional va desemna companiile care vor prezenta cele mai avansate mostre, cele mai importante realizări şi succese ale fermierilor din Moldova.

De menţionat, că aceste expoziţii sînt aşteptate cu nerăbdare nu numai de fermieri sau agricultori, dar şi de cetăţeni simpli, care beneficiază de posibilitatea de a procura seminţe de legume calitative şi puieţi de pomi fructiferi şi copaci decorativi, arbuşti pentru terenurile agricole, precum şi să obţină consultaţii de la specialişti. În afară de aceasta, ei au posibilitatea să achiziţioneze produse atît de la producători mari, cît şi de la gospodării ţărăneşti. Totodată, aici îşi oferă marfa mulţi alţi producători de încălţăminte, articole tricotate şi lenjerie de pat.

Tradiţional, în afară de CIE “Moldexpo”, coorganizatorii sărbătorii sînt Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova, Federaţia Naţională a Fermierilor din Moldova, Uniunea Republicană a Asociaţiilor Producătorilor Agricoli „UniAgroProtect" şi Federaţia Naţională a Agricultorilor din Moldova „AGROinform".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?