X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Bilanțul negocierilor, în viziunea unui liberal

26 ian. 2015,, 15:30   Politică
5225 5
Foto: obzor.md
Astăzi, Dorin Chirtoacă a încercat să facă bilanțul perioadei de o lună și jumătate de negocieri în vederea creării unei coaliții proeuropene.

„După o lună și jumătate de negocieri cu PL, PDM și PLDM au încheiat un acord cu Partidul Comuniștilor. Al doilea rezultat este că această coaliție a PLDM și PD cu comuniștii nu respectă voința alegătorilor – acest lucru este absolut evident. Al treilea lucru este că Partidul Liberal s-a pronunțat ieri, prin vot unanim în cadrul Consiliului său republican, asupra oportunității formării unei coaliții proeuropene: PL, PLDM, PD, avînd la bază propunerea sau compromisul atins cu partenerii europeni: Partidul Social European, Partidul Socialiștilor și Partidul Liberal European ALDE”.

După ce a tras linia, Dorin Chirtoacă a adresat o întrebare către PLDM și PD: „De ce între oferta făcută de UE și cea făcută de comuniști ați ales propunerea comuniștilor?” Politicianul susține că o astfel de decizie și-a permis să ia doar Victor Ianukovici, accentuînd consecințele ei pentru Ucraina.

Liberalul susține că în urma alianței formate vineri în Parlament nu se poate înțelege „ce fel de integrare europeană face Republica Moldova în prezent”, „PL nu participă sub nicio formă, la nici un fel de coaliție tacită sau de alt gen cu comuniștii. Dacă vor să meargă pe mîna comuniștilor în continuare, atunci lucrul acesta se poate face fără PL”, a spus ferm Chirtoacă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?