Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Leancă a dezvăluit de ce a mers la București

26 sep. 2014,, 11:38   Politică
4245 3
Foto: noi.md
Premierul Iurie Leancă susține că s-a ghidat în primul rînd de interesele Republici Moldova, și nu de cele de partid, atunci cînd a acceptat să participe la forul formațiunii politice a lui Victor Ponta, desfășurat la București. În ciuda valului de critici din partea opiniei publice, premierul consideră a procedat corect și afirmă că va continua să-l susțină pe omologul său român la prezidențialele din statul vecin, notează NOI.md.

În cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune, Iurie Leancă a precizat că a luat decizia de merge la București în calitate de prim-ministru, și nu de membru al PLDM. Șeful executivului spune că prin acest gest a vrut să-și exprime gratitudinea față de Victor Ponta, pentru suportul acordat pe parcursul unui an și jumătate.

„Atunci cînd cineva face comentarii, vreau să se refere doar la o singură chestie: gazoduct, 20 de milioane de euro pentru grădinițe. Am văzut bunici fericite în sate în care nu au fost niciodată grădinițe. Cîte vieți omenești au fost salvate urmare a faptul că Guvernul domnului Ponta ne-a ajutat să extindem proiectul SMURD? 75 de vieți au fost salvate – doar pentru acest lucru a meritat să merg acolo. Am mers acolo în calitate de prim-ministru și m-am ghidat de interesul Guvernului și al Republicii Moldova”, a precizat Leancă.

Premierul a ținut să precizeze că chiar dacă face parte din PLDM, care va susține un candidat de centru-dreapta la alegerile prezidențiale din România, el își exprimă sprijinul în continuare pentru Victor Ponta. Precizăm că, în timp ce PLDM face parte din Partidul Popular European, Partidul Social Democrat din România, condus de Victor Ponta, este parte a Internaționalei Socialiste.

Iurie Leancă a participat sîmbăta trecută la evenimentul de lansare a candidaturii lui Ponta pentru prezidențialele din statul vecin. Declarațiile demnitarului de la Chișinău au fost criticate aspru de președintele român, Traian Băsescu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?