X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Popescu: ”Împreună, sîntem determinați să construim un viitor mai luminos și mai prosper pentru cetățenii Moldovei”

17 oct. 2023,, 13:15   Politică
1822 0

Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu a transmis un mesaj cu prilejul organizării la Chișinău a celei de-a 4-a ediție a Platformei de sprijin pentru Moldova.

Potrivit lui, astfel de evenimente vor contribui la construcția unui viitor mai lumnos și mai prosper pentru cetățenii Republicii Moldova.

„Am dat startul celei de-a patra ediții a Platformei de Sprijin pentru Moldova, întâmpinând cu căldură cei trei co-organizatori importanți, Ministrele de Externe ale Germaniei, doamna Annalena Baerbock și Franței, Catherine Colonna și Secretarul General al Guvernului României, Mircea Abrudean. Această conferință ministerială specială ne amintește că Moldova are prieteni devotați, care ne susțin în orice moment, atât în Europa, cât și dincolo de Ocean.

Platforma de Sprijin pentru Moldova a fost un instrument inestimabil, sprijinind Republica Moldova în gestionarea riscurilor, crizelor multiple și provocărilor ce au apărut în urma războiului nedrept al Rusiei împotriva Ucrainei. Aproape un an de la Conferința de la Paris din 21 noiembrie 2022, ne-am reunit astăzi în inima Moldovei, la Chișinău, subliniind un aspect extrem de important: datorită sprijinului prietenilor noștri, Moldova de astăzi nu mai este aceeași Moldovă din martie 2022.

Astăzi, la Chișinău, vreau să adresez mulțumiri tuturor partenerilor pentru angajamentul constant în susținerea parcursului nostru european, bazat pe eforturi continue de reformă și valorile comune ale democrației, libertății și păcii. Împreună, suntem determinați să construim un viitor mai luminos și mai prosper pentru cetățenii Moldovei.”


Reamintim că astăzi, la Chișinău se desfășoară cea de-a patra reuniune a Platformei de Sprijin pentru Moldova. La eveniment participă reprezentanți ai peste 30 de state și zeci de organizații internaționale și financiare care se reunesc pentru a mobiliza ajutorul necesar pe trei direcții principale în dezvoltarea Republicii Moldova – suportul bugetar, crearea unui Fond pentru Infrastructură și a Fondului rezidențial pentru eficiență energetică.

2
2
0
1
31

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?