Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Streleț: Legea privind combaterea extremismului nu îi vizează pe unioniști

16 iul. 2014,, 17:07   Politică
5689 18
Foto: noi.md
Președintele fracțiunii parlamentare a PLDM a precizat că proiectul privind combaterea extremismului nu va afecta formațiunile politice care promovează unionismul și nici pe susținătorii acestora. Declarația a fost făcută de Valeriu Streleț, în timpul dezbaterilor organizate în Parlament pe marginea proiectului propus de un grup de deputați ai Coaliției.

Streleț a venit cu precizările de rigoare în urma unei întrebări adresate de către deputatul Sergiu Stati. „Ținînd cont de spiritul acestui proiect, trebuie să înțeleg că dumneavoastră o să vă adresați Ministerului Justiției pentru a declara în afara legii PL, PLR și PNL, care au scris în statutul lor că optează pentru distrugerea Republicii Moldova în calitate de stat suveran?”, a întrebat Stati.

„Nu se referă la proiect, din motiv că proiectul nu vizează anumite situații concrete, ci doar amendează legislația în vigoare pentru a preveni acțiunile care atentează la statalitatea Republicii Moldova, la integritatea teritorială”, a răspuns Streleț.

Precizăm că una dintre prevederile inițiativei Coaliției constă în faptul că Serviciul de Informații și Securitate va avea dreptul să blocheze provizoriu paginile web locale care vor conține mesaje cu caracter extremist sau separatist.

Totodată, documentul prevede pedepse mai aspre pentru promovarea separatismului și interzicerea asociațiilor obștești care au drept scop desfășurarea activității extremiste. Proiectul urmează a fi supus votului mîine în Parlament.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?