Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

A fost înaintată o inițiativă legislativă, care vizează funcționarii publici cu statut special

10 apr. 12:00   Politică
1898 0

Funcționarii publici cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), aleși în funcții elective, își vor putea suspenda raporturile de serviciu, notează Noi.md.

Inițiativa legislativă aparține președintelui Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, și a fost elaborată în scopul executării unei Hotărîri a Curții Constituționale care vizează excepția de neconstituționalitate a articolului 44 alin. (5) din Legea privind funcționarul public cu statut special din cadrul MAI.

Înalta Curte a constatat că „pentru funcționarii publici cu stat special din cadrul MAI, numiți în funcții de demnitate publică sau în cabinetul persoanelor cu funcții de demnitate publică, incompatibilitatea poate fi înlăturată prin suspendarea raporturilor de serviciu”. Respectiv, CC nu poate identifica vreun motiv rezonabil care justifică abordarea legislativă diferită în cazul funcționarilor publici cu statut special din cadrul MAI, aleși în funcții elective.

În acest context, inițiativa legislativă prevede modificarea articolului din Lege care stipulează că, în cazul alegerii într-o funcție electivă, raportul de serviciu al funcționarului public cu statut special încetează.

Proiectul va fi propus spre examinare în prima lectură în plenul Parlamentului.

1
0
2
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?