X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Funcționarii publici cu statut special din cadrul MAI, aleși în funcții elective, își vor putea suspenda raporturile de serviciu

27 apr. 15:20   Politică
1927 0

Funcționarii publici cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, aleși în funcții elective, își vor putea suspenda raporturile de serviciu. Un proiect de lege a fost votat, în prima și a doua lectură de Parlament.

Înalta Curte a constatat că „pentru funcționarii publici cu stat special din cadrul MAI, numiți în funcții de demnitate publică sau în cabinetul persoanelor cu funcții de demnitate publică, incompatibilitatea poate fi înlăturată prin suspendarea raporturilor de serviciu”.

Respectiv, Curtea Constituțională nu poate identifica vreun motiv rezonabil care justifică abordarea legislativă diferită în cazul funcționarilor publici cu statut special din cadrul MAI, aleși în funcții elective.

În acest context, inițiativa legislativă prevede modificarea articolului din Lege care stipulează că, în cazul alegerii într-o funcție electivă, raportul de serviciu al funcționarului public cu statut special încetează.

Funcționarii publici cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, aleși în funcții elective, își vor putea suspenda raporturile de serviciu.


2
3
0
4
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?