X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4012

Alexandru Tănase despre un eventual referendum privind denumirea limbii oficiale

9 dec. 2013,, 15:36   Politică
5691 4
Foto: hotnews.md
Cei care au neclarități pe marginea deciziei Curții Constituționale privind limba oficială a Republici Moldova trebuie să aștepte mai întîi publicarea hotărârii și abia apoi să decidă cum să procedeze. Declarația aparține președintelui Curții Constituționale, Alexandru Tănase, și a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă. De asemenea, președintele CC s-a arătat uimit de intenția unor partide politice de a organiza în Republica Moldova un referendum pe marginea limbii de stat.

„Nu am auzit ca undeva în lume să fie organizate referendumuri pe probleme științifice. Sînt curios, ce fel de referendum ar fi acesta? Îmi amintesc de controversatul sondaj de opinie „La sfat cu poporul”. Cei care l-au inițiat preferă azi să nu li se amintească de acest lucru... ”, a spus Tănase.

Curtea Constituțională a decis pe 5 decembrie că „în cazul unor divergenţe, textul Declaraţiei de Independenţă, care prevede că limba de stat este limba română, prevalează”. Ulterior, democrații au lansat ideea că poporul trebuie să se pronunțe pe marginea denumirii limbii de stat, iar în acest sens trebuie organizat un referendum. Propunerea a fost susținută și de PLDM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?