Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Lupu: Eu vorbesc moldovenește (VIDEO)

6 dec. 2013,, 11:25   Politică
6538 13
Foto: noi.md
Președintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, susține că limba pe care o vorbește este limba moldovenească.

Despre aceasta a declarat liderul PDM în timpul unei pauze în cadrul ședinței Parlamentului. Potrivit democratului, deși Curtea Constituțională a decis că limba din Declarația de Independență a Republicii Moldova prevalează asupra celei din Constituție, legea supremă a statului nu va suferi modificări deocamdată.

Liderul PDM a menționat că acest lucru va fi posibil doar prin organizarea unui referendum la nivel național.

"Este posibil să negociem cu alţi membri ai partidelor din Coaliţia de guvernare şi cu societatea civilă, cu privire la introducerea în Constituţie a unei norme, care va stipula că noi toţi sîntem moldoveni. Cei care insistă cu atîta vehemenţă asupra schimbării limbii, îşi doresc de fapt pierderea statalităţii Republicii Moldova. Ei vor să creeze două state române, ca mai apoi să-şi pună întrebarea - pentru ce avem nevoie de două ţări, cînd putem crea una singură, ceea ce va duce la dispariţia Moldovei de pe harta lumii", a declarat acesta.

Lupu a subliniat că decizia Curţii Constituţionale cu privire la declaraţia independenţei, care este punctul cel mai important din Constituţie, se poate transforma într-un punct negativ pe viitor, cînd Moldova va adera la UE.

Ieri CC a decis că textul Declarației de Independență, care prevede că limba de stat este româna, prevalează în raport cu articolul 13 din Constituție, care spune că limba de stat a Republicii Moldova este moldovenească.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?