Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Streleț: Un referendum privind denumirea limbii de stat ar fi o soluţie

6 dec. 2013,, 17:20   Societate
4139 2
Foto: noi.md
Președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Liberal Democrat, Valeriu Streleț, salută ideea privind organizarea în Republica Moldova a unui referendum pe marginea denumirii limbii de stat. Streleț susține că aceasta ar fi o soluție în condițiile în care în Moldova nu există o unanimitate de păreri în acest sens, transmite NOI.md.

„În condițiile în care societatea este polarizată și scindată, încercarea de a vota în Parlament modificarea Constituției, este, evident, sortită eșecului, iar o eventuală soluție ar fi organizarea unui referendum, însă urmează să evaluăm cu mult realism și relevanță care ar fi rezultatele unui asemenea referendum. Dacă cineva încearcă să îngroape odată și pentru totdeauna această problemă, firește că va promova acum ideea acestui referendum, dar dacă cineva își dorește ca să nu se ajungă la modificarea articolului 13 din Constituție, ar putea să-l promoveze și în Parlament”, a spus Streleț.

Curtea Constituțională a decis că limba moldovenească este identică cu limba română. În același timp, potrivit magistraților, „în cazul unor divergenţe, textul Declaraţiei de Independenţă, care prevede că limba de stat este limba română, prevalează". Decizia magistraților nu poate fi atacată în altă instanță.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?