Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Societatea civilă își va delega mîine reprezentanții în Consiliul de integritate

26 dec. 2016,, 15:27   Societate
2354 1

Comisia de selectare a reprezentanților societății civile în Consiliul de Integritate al ANI (Autoritatea Națională de Integritate) va anunța mîine numele cîștigătorii concursului, notează NOI.md.


Comisia va adopta o decizie prin prisma a patru module de apreciere: motivația, experiența, cunoștințele teoretice, abilitățile în domeniul integrității, și va pronunța o decizie. Cei doi cîștigători din partea societății civile vor fi aleși în funcție de punctajul acumulat de la fiecare membru al comisiei. Învingătorul va fi desemnat după media aritmetică obținută.

Amintim că în perioada 7-31 octombrie 2016 a fost desfășurată prima rundă de selectare, la care s-au înscris șapte persoane. Pînă în prezent, în Consiliul de Integritate și-au delegat reprezentanții Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) – Victor Micu, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) – Mircea Roșioru, Congresul Autorităților Locale (CALM) – Viorel Rusu. Parlamentul l-a selectat prin concurs public pe Sergiu Ostaf, directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului (CreDO). Potrivit Legii, urmează să fie desemnat și un reprezentant și din partea Guvernului.

Toți membrii în Consiliul de Integritate al ANI sînt desemnați pentru un mandat de 5 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?