Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Secretara de stat Stela Leucă a avut o vizită de lucru la Riga, Republica Letonă

23 noi. 2023,, 09:29   Politică
1959 0

Secretara de stat Stela Leucă s-a aflat într-o vizită de lucru la Riga, Republica Letonia, în contextul promovării obiectivului de lansare a negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

În cadrul vizitei, au fost organizate întrevederi cu sub-secretara de stat pentru afaceri europene din cadrul Ministerului Afacerilor Externe leton, Ingrida Levrence, consilierul pentru afaceri europene al Prim-ministrei Letoniei Salvis Dravins, consilierul pentru afaceri externe al Președintelui Letoniei Edvins Severs, precum și cu președintele comisiei afaceri europene și vicepreședinta comisiei afaceri externe din cadrul Saeima leton Edmunds Cepuritis și Irma Kalnina.

Discuțiile purtate au vizat progresul implementării recomandărilor Comisiei Europene în calea Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană, pașii următori în realizarea reformelor, situația politică internă și regională, provocările de securitate cu care se confruntă țara noastră în contextul amenințărilor hibride, precum și examinarea oportunităților de aprofundare a asistenței valoroase existente din partea Letoniei pentru Moldova în contextul parcursului european. Interlocutorii letoni au fost unanimi în salutarea recomandării Comisiei Europene de deschidere a negocierilor de aderare cu Republica Moldova, aprecierea progreselor realizate de Republica Moldova și susținerea unei decizii pozitive din partea Consiliului European din decembrie curent.

Pe lîngă întrevederile cu oficialii letoni, a fost organizată, în parteneriat cu Organizația Transatlantică Letonă (LATO), o masă rotundă întitulată „Calea Moldovei spre aderarea la UE: o aspirație devenită realitate” pentru reprezentanții societății civile, mass-media și studenții letoni, care s-a desfășurat în incinta Facultății de afaceri, management și economie a Universității din Letonia. Evenimentul a fost moderat de prof. Zaneta Ozolina vicepreședinta LATO, și co-prezidat de Marija Golubeva, președinta organizației non-guvernamentale Inițiativa Baltică pentru Reforma Europeană. De asemenea, secretara de stat Stela Leucă a oferit interviuri Televiziunii și Radio letone.

1
0
0
1
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?