X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Maia Sandu, așteptată în Germania: agenda șefei statului

16 mai. 21:24   Politică
2134 2

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este așteptată, în perioada 17-18 mai, în Germania.

Pe agenda șefei statului figurează întrevederi cu liderii germani: președintele federal, Frank-Walter Steinmeier, cancelarul federal, Olaf Scholz și cu președinta Bundestagului, Bärbel Bas.

În cadrul vizitei oficiale, președinta Maia Sandu urmează să primească inclusiv un premiu, în valoare de 25 de mii de euro. Distincția recunoaște angajamentul ferm al președintei față de valorile democratice, anunță Președinția. Potrivit sursei, banii vor fi donați, transmite radiomoldova.

„Vizita subliniază angajamentul continuu al Republicii Moldova și al Germaniei pentru consolidarea relațiilor bilaterale în contextul aderării țării noastre la Uniunea Europeană. În cadrul vizitei, președinta va aborda subiecte cum ar fi sprijinul Germaniei pentru economia Moldovei afectată de războiul din Ucraina, procesul de aderare la UE și cooperarea pentru stabilitatea regională”, anunță instituția prezidențială într-un comunicat emis pe 16 mai.

Pe lîngă discuțiile de la Berlin, Președinția anunță Maia Sandu se va deplasa la Leipzig pentru ceremonia de decernare a premiului „Robert Blum pentru Democrație 2024”, sub patronajul președintelui Steinmeier.


„Premiul recunoaște angajamentul ferm al Maiei Sandu față de valorile democratice și este dotat cu 25.000 de euro, sumă pe care președinta o va dona”, mai anunță Președinția.

De asemenea, în cadrul vizitei sale în Germania, șefa statului se va întîlni cu comunitățile de moldoveni din Berlin și Frankfurt pe Main.

4
0
0
0
23

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?