X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Blocul ACUM și PSRM, îndemnați din nou să formeze o coaliție

4 apr. 2019,, 15:29   Politică
3943 7

Activiștii civici fac apel către blocul ACUM și PSRM să formeze o coaliție și să declanșeze anticipate după sistemul electoral proporțional.

O declarație în acest sens a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă susținută de mai mulți formatori de opinie printre care: Sergiu Tofilat, Victor Ciobanu, Ștefan Gligor, Stella Jantuan, Valeriu Pașa și Alexei Tulbure.

Aceștia spun că alegătorii ACUM și cei ai PSRM au votat pentru schimbarea puterii în stat, iar cele două partide trebuie să își asume această responsabilitate.

„Evidențiem în mod special că nu considerăm crearea unei majorități în Parlament un scop în sine. R.Moldova are nevoie de o majoritate politică, sarcina căreia este să creeze condiții pentru organizarea alegerilor democratice veritabile. În acest sens, votarea situațională a blocului ACUM în comun cu PSRM constituie unicul scenariu posibil”, se arată în declarație.

Activiștii civici mai spun că alegerile anticipate în baza sistemului electoral mixt nu vor face decît să consolideze pozițiile PDM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?