Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Șeful OSCE în RM: Nu sînt dovezi că transnistrenii au fost aduși la vot în favoarea cuiva

3 mar. 2019,, 13:59   Politică
2715 0

Şeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch spune că observatorii au constatat că populaţia din stînga Nistrului a fost adusă organizat la alegeri în ziua de 24 februarie, însă nu au fost stabilite dovezi că aceşti oameni au fost chemaţi să voteze în favoarea cuiva.

„Înaintea scrutinului din 24 februarie, Misiunea OSCE a fost în contact cu autorităţile din stînga Nistrului şi am discutat despre accesul alegătorilor la vot şi ei ne-au asigurat că nu vor împiedica pe nimeni să meargă la vot. Ceea ce am văzut în ziua alegerilor, a fost că nu au fost piedici pentru populaţie. Noi am văzut transport organizat pentru deplasarea populaţiei, însă nu am putut stabili că a fost organizată de cineva anume, pentru a favoriza sau defavoriza o anumită forţă politică”, a spus diplomatul pentru TVR Moldova.

Amintim că în urma alegerilor din 24 februarie la secțiile de votare deschise pentru locuitorii din regiunea transnistreană s-au prezentat un număr record de cetățeni, peste 37 de mii, însă buletine de vot valabile au fost declarate puțin peste 33 de mii. Peste 50% dintre aceștea au votat pentru Partidul Socialiștilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?