X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

PAS, PLDM și PPDA au protestat împotriva construcțiilor ilegale

25 apr. 2018,, 16:55   Politică
3371 5

PAS, Platforma DA și PLDM au protestat astăzi în vecinătatea blocului locativ de pe teritoriului Centrului „Artico”, informează Noi.md.

Cele trei formațiuni au vrut să semnaleze astfel faptul că terenul destinat construcției blocului locativ a fost preluat printr-o schemă coruptă. Potrivit manifestanților, pe terenul de 0,21 hectare din spatele centrului „Artico” urma să fie edificat un complex de sport şi agrement pentru persoanele cu cerinţe speciale. În prezent, în locul complexului se înalță un bloc cu apartamente de lux.

Protestatarii afirmă că în preluarea ilegală a terenului vizat ar fi implicat directorul general al ANRE, Tudor Copaci.

„Protagonistul acestei acțiuni de devalizare a proprietății publice a fost Tudor Copaci, la acea vreme director general al Agenției Proprietății Publice. Un aspect grav este că prețul real, de piață, al acestui teren este de aproximativ 1.050.000 de euro (conform raportului de evaluare, terenul era evaluat la 20.066.186 lei), în timp ce Agenția Proprietății Publice, condusă la acea vreme de Tudor Copaci, l-a vîndut cu aproximativ 16 mii de euro (319 mii de lei), adică la un preț de 16 ori mai mic”, susțin reprezentanții celor trei partide.

Membrii PAS, PPDA și PLDM au solicitat Procuraturii Anticorupție să se autosesizeze în acest caz, pentru a stabili și a-i sancționa pe cei implicați.


Totodată, protestatarii au cerut autorităților să stopeze de urgență devalizarea proprietății publice și să facă inventarierea tuturor terenurilor din proprietatea publică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?