Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 509

O nouă ședință de judecată în dosarul lui Igor Dodon, amînată

10 mar. 2023,, 11:07   Politică
4703 0

O nouă ședință de judecată în dosarul fostului președintele Igor Dodon la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), a fost amînată.

În cadrul acesteia, urma să fie prezentată de către procurori o înregistrare video de 47 de minute, însă inculpatul Igor Dodon s-a prezentat fără avocați, motiv pentru care a cerut amînarea, transmite tv8.md.

Dodon a motivat că doi dintre apărători sînt în concediu medical, iar altul se află în România și nu a reușit să ajungă la ședința de judecată.

Procurorul pe caz, Petru Iarmaliuc, a catalogat aceste acțiuni ca metodă de tergiversare a dosarului. El a cerut ca la următoarea ședință apărătorii să prezinte documente care să justifice imposibilitatea de prezentare.

Totodată, procurorul a precizat că, dacă și la următoarea ședință nu vor veni avocații lui Dodon, el va cere ca inculpatul să fie apărat de către un avocat din oficiu.


La rîndul său, fostul președinte a negat că ar încerca să tergiverseze dosarul și a dat asigurări că apărarea se va prezenta în componență deplină la următoarea ședință.

Afară, Dodon a fost așteptat tradițional de către susținătorii săi, dar și de un grup de activiști care l-au huiduit.

5
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?