X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ion Chicu, despre decizia CC: "Cu orice preț noi nu avem de gînd să aderăm undeva”

16 apr. 23:04   Politică
3987 0

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei va participa la alegerile prezidențiale, însă nu și la referendumul pentru integrarea UE.

Declarația a fost făcută de liderul PDCM, Ion Chicu, la emisiunea Rezoomat de la Rlive TV.

„Referendumul trebuie, poporul trebuie întrebat, dar atunci cînd sînt cunoscute condițiile de aderare. Acum noi avem altă situație. Toți recunosc, cei care au curajul să recunoască, că inițiativa privind referendumul este așa o ”găselniță” pentru a-i oferi avantaje electorale doamnei președinte la alegerile prezidențiale. Toți văd cu deja a fost dat start campaniei electorale. Este un start furat”, a declarat Ion Chicu, transmite realitatea.


„Noi avem toată încrederea în cetățenii Republicii Moldova că au suficientă înțelepciune să adopte o decizie corectă. Noi doar vom explica care vor fi consecințele unui vot ”pentru”. Astfel, un vot pentru înseamnă că Constituția va avea acest titlu, care lasă la discreția unei majorități simple decizii, legi, care afectează suveranitatea țării, care schimbă în general cursul. În opinia noastră astea sînt foarte mari riscuri. Referendumul pentru integrarea UE este necesar atunci cînd sînt cunoscute condițiile de aderare. Cu orice preț noi nu avem de gînd să aderăm undeva”, a mai subliniat politicianul.

Precizăm că, integrarea europeană a Moldovei poate deveni obiectiv strategic, inclus în Constituția țării. Asta după Curtea Constituțională a Republicii Moldova s-a pronunțat marți, 16 aprilie, pe marginea sesizării privind desfășurarea referendumului de aderare la UE. Referendumul privind aderarea Moldovei la UE ar putea avea loc pe 20 octombrie 2024, potrivit sesizării depuse la Curte. În cadrul scrutinului, cetățenii ar urma să fie întrebați „sînteți pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană”.

61
0
1
2
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?