X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Igor Dodon despre referendum: Sîntem împotriva acestui instrument utilizat în interese înguste de partid

18 apr. 13:33   Politică
2793 0

Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, a anunțat că va începe o campanie națională împotriva referendumului constituțional pentru integrarea europeană, inițiativă a președintei Maia Sandu.

În cadrul emisiunii „Moldova Live” de la Exclusiv TV, Igor Dodon a îndemnat populația să boicoteze plebiscitul, sugerînd ca alegătorii să nu participe sau, dacă aleg să voteze, să se exprime împotriva propunerii.

„Noi sîntem categoric împotriva acestui referendum. Nu negocierilor cu Uniunea Europeană, nu împotriva UE. sîntem împotriva acestui instrument utilizat de Maia Sandu în interese înguste de partid și interese proprii. De aceea, îndemnul nostru pentru populație, și va fi o campanie națională în acest sens, e să nu participăm la acest referendum. Sau nu luăm buletinul, sau îl luăm și votăm împotrivă”, a spus Igor Dodon.

Mai mult, liderul PSRM spune că există reticență și din partea Uniunii Europene privind această inițiativă.

„Bruxelles-ul e împotriva acestui referendum și i-a spus (Maiei Sandu – n.n.) că nu trebuie făcut. Asta-i ambiția personală a Maiei Sandu, cu orice preț, să meargă înainte. Există partide proeuropene, care sînt împotriva acestui referendum, care au aceleași argumente ca și noi. Noi nu sîntem împotriva negocierilor cu UE, haideți să negociem, dar nu puneți carul înaintea boilor”, a adăugat președintele PSRM.


Referendumul, care are ca scop integrarea cursului de integrare europeană în Constituția Moldovei, este programat să aibă loc pe 20 octombrie 2024, în aceeași zi cu alegerile prezidențiale. Inițiativa a primit aviz pozitiv de la Curtea Constituțională.

Noi.md amintește că, intenția de a organiza referendumul concomitent cu alegerile prezidențiale a fost criticată dur în societate, unii juriști fiind de părerea că, asta poate duce la contopirea ilegală a două interese contradictorii: interesul general – la referendum; interesul de partid – la alegerile generale.

33
6
1
1
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?