Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Grosu, despre situația din regiunea transnistreană: „Nu sîntem sub pericolul de a escalada conflictul”

18 mar. 2022,, 09:21   Politică
3479 0

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că autoritățile R. Moldova sînt la curent că în regiunea transnistreană au avut loc unele mișcări de trupe, despre care acesta susține că au avut drept scop securizarea locațiilor. În același timp, oficialul afirmă că Tiraspolul nu este interesat și nici nu dorește „destabilizarea” situației din regiune.

„Știm cu certitudine că în stînga Nistrului au fost mișcări care au avut drept scop securizarea locațiilor, și-au întărit pozițiile și la depozitul de muniții în eventualitatea că ar putea fi atacați de cineva. În același timp avem informația, că chiar cetățenii noștri care dețin cetățenia rusă și au înrolați în aceste unități nu sînt încîntați de perspectiva de a fi antrenați la operațiuni militare”, a declarat Grosu în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la JurnalTV, scrie agora.md.

Șeful legislativului explică tăcerea adoptată de autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol de la începutul războiului din Ucraina, prin faptul că liderii regiuni sînt conștienți de consecințele unei eventuale „destabilizări” în regiune.

„Chintesența acestui regim sînt interesele economice. Sînt sigur că ei se tem și sînt îngrijorați de perspectiva de a pierde aceste surse de venit, fie că vorbim de producerea energiei, a criptovalutei, a textilelor sau a produselor alimentare. Economic ar avea de pătimit, de aici și poziționare atentă în raport cu evenimentele din Ucraina. Cei de acolo înțeleg că e periculos să destabilizezi în actualele condiții situația din Transnistria”, a precizat președintele Parlamentului.

„Toate analizele noastre, toate informațiile pe care noi de pe teren, din zonă, pe care le obținem de la partenerii noștri, situația din Transnistria, urmărim cu atenție care sînt mișcările, care este dispoziția din Transnistria, toate lucrurile astea ne arată că noi nu sîntem sub pericolul de a escalada conflictul pe teritoriul R. Moldova. (...) Noi nu trebuie să ne relaxăm, trebuie să urmărim foarte atent cum o să evolueze operațiunile militare”, a adăugat acesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?