Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Cetățenii invitați să arboreze tricolorul de Ziua Drapelului de Stat

26 apr. 15:30   Politică
3140 0

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, invită cetățenii Republicii Moldova să arboreze tricolorul mîine, de Ziua Drapelului de Stat. În ședința plenară de astăzi, șeful legislativului i-a îndemnat pe concetățeni să poarte cu mîndrie drapelul oriunde ar fi, acasă sau în diasporă.

„Tricolorul este simbolul cu care ne-am dobîndit independența, libertatea și suveranitatea, dreptul de a alege noi pentru noi calea pe care vrem să mergem. Haideți ca în această zi, toți cei care au posibilitatea, să arboreze tricolorul. Să purtăm acest drapel cu mîndrie oriunde am fi, acasă sau în diasporă”, a menționat Președintele Parlamentului.

Cu ocazia Zilei Drapelului de Stat, un grup de elevi de clasa a III-a de la gimnaziul din localitatea Geamănă, raionul Anenii Noi, au prezentat în ședința plenară a Parlamentului un recital de poezie despre tricolor.

Drapelul de Stat al Republicii Moldova este un simbol oficial major al suveranităţii şi independenţei Republicii Moldova. Ziua Drapelului de Stat este marcată pe 27 aprilie. Drapelul de Stat a fost instituit oficial pe 27 aprilie 1990 de către deputații primului Parlament al Republicii Moldova.

6
0
0
1
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?