X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Germania donează Moldovei 10 milioane de euro

29 sep. 2021,, 16:20   Politică
3532 6

Republica Moldova contează pe sprijinul Germaniei în dezvoltarea economiei, consolidare instituțiilor statului și lupta împotriva corupției, a declarat astăzi președinta Maia Sandu, întrevederea avută la Chișinău cu omologul său german, Frank-Walter Steinmeier, transmite Noi.md cu referire la ziarulnational.md.

„Lupta împotriva corupției are mai multe dimensiuni. Cea mai complicată este reforma sistemului judecătoresc și a Procuraturii, ca să avem instituții care să respecte legea și care se asigure că ceilalți respectă legea. Avem situația în care oameni care au furat sume importante din averea statului au plecat cu tot cu averi peste hotare. Și aici contăm pe sprijinul partenerilor noștri inclusiv al Germaniei, în identificarea și recuperarea acestor surse, pentru că sînt banii cetățenilor R. Moldova. Contăm și pe sprijin în identificarea celor care se fac vinovați de aceste scheme de corupție majoră. De asemenea, avem nevoie de sprijin ca să curățăm sistemul judecătoresc și cel al Procuraturii de oameni care participă la aceste scheme de corupție, de oameni care au dat de-a lungul timpului decizii ilegale”, a enumerat șefa statului.

Maia Sandu a adăugat că R. Moldova mai are nevoie de sprijin pentru instruirea unor noi judecători și procurori care „să își facă lucrul cu mult mai bine”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?