Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Doi consilieri locali din două localități, rămași fără mandat

27 dec. 2021,, 16:50   Politică
2994 0

Doi aleși locali au rămas fără madate din cauză că au lipsit de la trei ședințe consecutive ale consiliilor locale.

S-a întîmplat în satul Hîncești din raionul Fălești și în orășelul Leova, transmite Noi.md cu referire la agora.md.

La șefința din 27 decembrie Comisia Electorală Centrală a atribuit noi mandate. Asta, însă, după cinci refuzuri a candidaților de la Leova.

La Hîncești, raionul Fălești, un consilier local a rămas fără mandat după ce la 19 noiembrie membrii Consiliului local au aprobat o decizie în acest sens. Motivul - lipsa de la trei ședințe consecutive. Prin urmare, CEC a luat act de decizia aleșilor locali și a atribuit mandatul candidatului supliant de pe lista Blocului electoral ACUM, aprobată prin decizia Judecătoriei Bălți la data de 1 noiembrie 2019. Funcția revine candidatei Vera Camerzan.

„La setul de documente este atașată declarașia de consemțămînt semnată de candidatul supliant. Decizia a fost aprobată la 19 noiembrie, respectiv, în caz de contestare în termen de 30 de zile CEC ar fi fost informată. Deci, decizia e aprobată și intrată în vigoare”, a spus membrul CEC Alexandr Berlinschi.


O situație similară s-a întîmplat la Leova. Un consilier de pe lista Partidului Șor a rămas fără mandat din cauză că nu s-a prezentat la trei ședințe consecutive a Consiliului local.

Următorii cinci candidați suplianți de pe lista validată de Judecătoriei Cimișlia la 2 noiembrie au refuzat să preia funcția. În cele din urmă, funcția de ales local revine candidatului supliant de pe lista Partidului Șor, Tian Marian.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?