Transnistria stiri: 1427
Eurovision stiri: 515

Confesiunile unui optimist creștin: O victorie à la Pirus – Maia Sandu

16 noi. 2020,, 16:59   Politică
5431 8

Într-un nou articol, Iurie Roșca, scrie despre rezultatele alegerilor prezidențiale din Republica Moldova și despre victoria (ne)așteptată a Maiei Sandu.

”Ieri s-a consumat meciul trepidant dintre Igor și Maia, dintre cele două tabere beliberante, una considerată prorusă, alta prooccidentală. În acest război politic fratricid rezultatele preliminare o scot învingătoare pe Maia. Și așa cum se obișnuiește, tabăra învingătorilor jubilează, iar cea a perdanților lăcrimează. Tristă poveste, deprimant tablou! În condițiile unei alienări colective cvazigeneralizate, cui să-i mai explici că de fapt cel învins definitiv și pe de-a-ntregul este însuși poporul?”, scrie Iurie Roșca.

Potrivit lui, ”O victorie à la Pirus este cea care de fapt îl plasează pe învingător în postura de învins”.

”De fapt, este o victorie a Marii Finanțe Internaționale, a cărei exponentă este Maia, asupra oligarhiei ruse, al cărei exponent este Dodon. Patria oligarhiei globale, ca și patria oligarhiei ruse este banul. Capitalul întotdeuna este apartid, nu are valori naționale și folosește puterea de stat doar pentru exploatarea resurselor și pentru consolidarea puterii economice care este singura putere reală. Astfel, oricît ar fi de amar acest adevăr, a învins nu poporul, ci plutocrația globalistă. Și în general, într-un sistem al democrației de masă poporul nu învinge niciodată, ci este invariabil în postura de învins. Iată un adevăr simplu, elementar, dar atît de greu de înțeles și mai ales de acceptat de către masele zombificate, mintea cărora a fost croită după iluzia liberală, care exaltă mitul cetățeanului, al drepturilor omului și celelate elemente ale acestei manipulări generalizate. Pus în fața unui astfel de exercițiu intelectual, omul obișnuit se pomenește blocat, refuzînd orice invitație de a renunța la ochelarii de cai și a-și revedea anumite prejudecăți”, scrie Roșca.

Acesta menționnează că ”Entuziaștii de ieri, adepții Maiei, după ce balonul electoral se va dezumfla, vor deveni frustrații de mîine, blestemîndu-și obiectul recentei adorații și pregătindu-se să-și ia revanșa la următoarele alegeri. Nimic nou în această poveste. Morișca electorală va lansa pe piață alți idoli, doborîndu-i pe cei de ieri, spectacolul fiind reluat ritualic la nesfîrșit”.


Autorul spune că după aceste alegeri trebuie mai mult ca oricînd să ne întrebăm ce va urma.

În condițiile unei crize economice fără precedent în istorie, provocate de forțele globaliste care au inventat-o și pe Maia, șomajul va atinge proporții uriașe, afectîtnd atît ”sclavii fericiți” de pe planțațiile Occidentului, cît și moldovenii rămași acasă. Urmează o criză alimentară globală, determinată și ea de către aceiași autori ai Marii Resetări care pregătesc intrarea omenirii în ”noua normalitate”, cea de după încheierea operațiunii speciale ”Covid-19”... Rămași fără o bucățică de pîine, forțați să poarte botnițe ei și copiii lor, supuși arestului la domiciliu și interdicțiilor de a călători peste hotare, dar și în propria țară, și în localitatea de reședință, constrînși să accepte vacccinrarea și ciparea, entuziaștii de azi, îndrăgostiți de stafia Maiei, mîine vor vărsa lacrimi tardive și inutile.”, mai spune Iurie Roșca.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?