Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Sandu: „Războiul a devenit un obstacol mai mare pentru noi decît pentru alte țări”

7 mai. 13:47   Politică
4094 0

Maia Sandu a explicat de ce de la începutul războiului Moldova nu a reușit să atragă investiții ucrainene și cum au folosit această oportunitate alte țări, care au fost și ele afectate de valul de refugiați.

Potrivit președintelui, războiul „a devenit un obstacol mai serios” pentru economia moldovenească, iar refugiații au venit după ajutor și fără bani.

„Suntem foarte aproape de Ucraina. Resursele energetice au devenit mai scumpe, comerțul cu Ucraina s-a oprit într-o singură zi. A trebuit să găsim alte piețe, să găsim materii prime în alte țări. Pentru noi, războiul a fost un obstacol mai serios în calea dezvoltării economice decît pentru alții... La noi au venit refugiații ucraineni. Bineînțeles, acești oameni nu au venit cu bani, dimpotrivă, noi am încercat să-i ajutăm, dar ca să avem o economie, trebuie să reformăm justiția", a declarat Sandu într-un interviu acordat lui Iurie Dudi.

Întrebată dacă au fost create condiții speciale pentru cei care doresc să-și aducă afacerile în Republica Moldova, șefa statului a spus că autoritățile au încercat să lucreze în acest sens, dar actualul conflict militar a îngreunat mult sarcina:

„Încercăm să creăm condiții pentru toți. Toate reformele pe care le facem, încercăm să investim în infrastructură, luptăm împotriva birocrației. Avem digitalizate mai mult de jumătate din serviciile guvernamentale. Lucrăm în această direcție. Dar totuși, din cauza războiului din țara vecină, nu putem atrage investiții în măsura în care am putea să o facem dacă ar fi fost pace în regiune”.

7
1
0
2
91

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?