X 
Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Cine sînt judecătoarele care au dispus transferarea lui Vladimir Andronachi în arest la domiciliu

21 apr. 2023,, 11:15   Politică
2999 0

Magistratele Natalia Clevadî și Tatiana Bivol au pronunțat decizia prin care ex-deputatul democrat Vladimir Andronachi, cercetat penal în dosarul frauda bancară, a fost transferat în arest la domiciliu.

Hotărîrea, care a împărțit societatea în două tabere după evadarea fostului administrator al Bismobil Kitchen, Mihail Șaran, ridică semne de întrebare privind eficiența monitorizării electronice a învinuitului, transmite anticoruptie.md.

Magistrata Tatiana Bivol a figurat în scandalul legat de gestionarea dosarelor lui Veaceslav Platon, iar numele Nataliei Clevadî, care a picat recent testul de integritate al Comisiei Pre-Vetting, a pronunțat decizia în privința grupului Petrenco, pentru care Republica Moldova a fost condamnată la CEDO.

Procurorii au solicitat instanței să prelungească arestul în penitenciar.

„Necesitatea prelungirii arestului a fost impusă de riscul de a împiedica buna desfășurare a justiției în condițiile în care încă nu a fost petrecută nici o ședință de judecată, riscul eschivării, în condițiile în care anterior inculpatul s-a eschivat de la urmărirea penală fiind dispuse investigații în vederea căutării acestuia și riscul organizării unor dezordini publice. Aceste riscuri au stat la baza deciziilor judecătorilor de instrucție și a Curții de Apel Chișinău, care pînă acum au aplicat și menținut măsura preventivă de arest”, a cerut PA.


Procurorii anticorupție au susținut că aplicarea arestului la domiciliu nu se justifică din motivele caracterului infracțiunii comise, complexității cazului și importanței acestuia. Fiind la domiciliu, inculpatul poate comunica fără impedimente cu persoane implicate pe caz, inclusiv martori, și ar putea astfel să-i determine să prezinte declarații neveridice și să afecteze înfăptuirea justiției. Totodată, aplicarea măsurii de monitorizare electronică nu este o măsură suficientă ce ar preveni eschivarea.

Conform actului judecătoresc din 19 aprilie 2023, dispus de magistratele Tatiana Bivol și Natalia Clevadî, ,,încheierea nu se supune căilor de atac”, astfel că Vladimir Andronachi își va petrece următoarele 30 de zile acasă.

4
0
1
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?