X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

Afirmație: „Chicu este un financiar bun”

16 dec. 2020,, 13:25   Politică
4794 3

Ion Chicu este un financiar bun care a lucrat la Banca Mondială, la fel ca Maia Sandu, iar ca profesionist îi pasă foarte mult de legile bugetare.

Potrivit eNews, acest lucru a fost declarat de jurnalistul Dmitri Ciubașenco, menționînd că pentru Chicu este important ca debitul să fie egal cu creditul, ca deficitul să fie acoperit și ca toate coloanele cu cifre să se încadreze frumos în cadrul legal.

„Bine că e așa. Într-un fel sau altul, Parlamentul va adopta aceste legi bugetare. În cele din urmă, aprobarea bugetului nu este o faptă eroică, ci cea mai obișnuită sarcină în care Guvernul și Parlamentul ar trebui să se angajeze. Pune treaba la punct, dacă altfel nu poți, și dă-ți demisia, deschide calea pentru schimbările iminente”, a remarcat Dmitri Ciubașenko.

El a subliniat că mandatul Guvernului Chicu a expirat deoarece, solicitîndu-i Parlamentului în noiembrie 2019 un vot de încredere pentru Programul și componența Cabinetului său, candidatul la postul de Prim-ministru Chicu a spus că, „avînd în vedere statutul unui guvern minoritar creat pentru a remedia actuala situație dificilă în majoritatea domeniilor vieții sociale și economice ale Republicii Moldova, intervalul de timp al acestui Program este limitat la perioada pînă la alegerile prezidențiale din toamna anului 2020”.

„Alegerile prezidențiale din toamna anului 2020 s-au încheiat, respectiv, perioada mandatului pe care Chicu a cerut-o și a primit-o de la Parlament a fost epuizată. Deputații nu au votat pentru niciun alt vot de încredere pentru Chicu. Primul ministru și Guvernul său pur și simplu nu au alt mandat. Dacă Chicu vrea să reînnoiască mandatul finalizat, trebuie să revină în Parlament și să ceară deputaților să-i exprime un alt vot de încredere, care nu se va limita la alegerile prezidențiale. Aceasta este latura juridică a problemei, indiferent de ceea ce spun avocații”, a spus jurnalistul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?