Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Dodon: Guvernarea se grăbește să promoveze reforme antisociale

1 dec. 2016,, 11:32   Politică
4175 11
Foto: socialistii.md

Fostul lider PSRM, Igor Dodon, condamnă inițiativa Guvernului cu privire la reformarea sistemului de pensii, care presupune și majorarea vîrstei de pensionare, notează NOI.md.


Potrivit lui, guvernarea implementează în grabă reforme antisociale, de frică să nu fie blocate aceste inițiative de către președintele ales, după învestire.

„După deschiderea unui oficiu NATO, ei acum majorează vîrsta de pensionare. Oamenii și așa trăiesc puțin, mulți nici nu ajung la vîrsta pensiei. Iată de ce această reformă e un fel de genocid social, ea tratează oamenii ca pe instrumente de muncă, nu ca pe ființe umane. Sînt împotriva acestei inițiative a Guvernului. Oricare ar fi argumentele guvernării, trebuiau mai întîi să mărească speranța de viață, trebuiau să mărească salariile, trebuiau sa ofere suport social pentru cei care sînt supuși acestei nedreptăți”, a comentat Dodon.

„Aceasta guvernare a demonstrat o data în plus ca îndeplinește orbește comenzile FMI și nu e capabilă să asigure protecție economică cetățenilor. Ea trebuie schimbată și va fi schimbată”, a adăugat Dodon.

Menționăm că reforma sistemului de pensii a fost lansată spre consultare publică. Noua lege prevede trecerea graduală la vîrsta de pensionare standard (pentru femei – 62 de ani și pentru bărbați – 65 de ani), cu 6 luni anual începînd cu 1 ianuarie 2017. Majorarea graduală a vîrstei de pensionare și majorarea stagiului necesar de cotizare pentru femei de la 30 de ani la 33 de ani, iar pentru bărbați de la 33 de ani la 36 de ani va contribui la o creştere semnificativă a contribuţiei lor la finanţarea sistemului de pensii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?