Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Tarnovski nu are de gînd să renunțe la medalie

8 noi. 2016,, 18:00   Sport
3308 1
Тарновский намерен отстоять олимпийскую медаль
Foto: gov.md

Canotorul Serghei Tarnovski, care a reprezentat Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Rio din acest an, speră într-o decizie pozitivă a Federației Internaționale de Kaiac-Canoe (ICF), informează NOI.md.


Tarnovski a relatat într-un interviu pentru kp.md despre pregătirile pentru ședința ICF, care urmează să aibă loc pe 27 noiembrie în Baku.

„Sînt ajutat de un jurist american. Nu vă pot oferi detalii despre pregătirile pentru ședință, pentru că este o informație confidențială. Însă vă pot spune că organismul meu a putut avea o reacție neobișnuită la substanța care nu este interzisă, de aceea testele au arătat că în sîngele meu se conține o substanță interzisă”, a spus sportivul.

Tarnovski a admis că putea fi suspendat din motive deloc sportive. „Am fost suspendat înainte de competițiile la canoe dublu, la care urma să particip împreună cu fratele meu. Au văzut că am cucerit medalie la simplu și concurenții s-au speriat că aș putea repeta succesul la dublu. Avem concurenți pe care i-am învins la Cupa Mondială, posibil că între testul meu pozitiv și aceasta există vreo legătură. Eu sper totuși într-o decizie favorabilă. Am obținut medalia corect și nu am de gînd să renunț la ea”, a declarat Serghei Tarnovski.

Serghei Tarnovski a fost depistat pozitiv în urma unui control antidoping efectuat pe 8 iulie curent.

El a fost suspendat provizoriu de Federația Internațională la două zile după ce a cucerit medalia de bronz la proba de canoe simplu pe distanța de 1000 de metri, la Jocurile olimpice de la Rio, iar apoi nu a fost admis la startul distanței canoe dublu, 1000 de metri, la care era programat să concureze împreună cu fratele Oleg. Sportivii sînt originari din Lvov (Ucraina).

Conform regulamentului internațional, Serghei Tarnovski urmează să fie suspendat pe un termen concret din activitatea competițională, iar medalia olimpică de bronz obținută la cursa de canoe 1000 de metri să-i fie retrasă.

Termenul cel mai mare de suspendare este de patru ani, iar cel mai mic - 6 luni. Decizia definitivă urmează să fie luată de Federația Internațională de Kaiac-Canoe (ICF). Hotărîrea va fi anunțată pe 27 noiembrie curent la reuniunea de la Baku (Azerbaidjan).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?