X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Cine sînt cîștigătorii Olimpiadei Republicane de Limbi străine

15 apr. 10:55   Societate
1739 0

În cadrul Olimpiadei Republicane la limbile străine, franceză și spaniolă au fost premiați 71 de elevi.

Competiția s-a desfășurat în perioada 12-14 aprilie, la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Chișinău și a întrunit 201 elevi din întreaga țară, anunță Ministerul Educației și Cercetării, notează Noi.md.

În mesajul de felicitare din cadrul festivității de premiere, Stanislav Ciubotaru, director adjunct al Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, a vorbit despre rolul profesorilor în procesul de formare a competențelor elevilor.

„Vă felicit pentru rezultatele obținute și ne exprimăm încrederea că experiența acestei competiții contribuie atît la formarea individuală a fiecăruia dintre dumneavoastră, cît și la creșterea potențialului olimpic al Republicii Moldova. Vă încurajăm să continuați drumul performanței și să priviți cu recunoștință către profesorii dumneavoastră și către toți cei care vă ghidează în acest parcurs”, a spus Stanislav Ciubotaru.

Olimpiada Republicană la Limbile străine: Limba franceză și Limba spaniolă, este organizată anual de către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației şi Cercetării, cu suportul Consiliului Olimpic Republican și a membrilor Juriurilor.


Premianții ediției din acest an sînt elevi ai unor instituții de învățămînt din raioanele/municipiile: Bălți, Călărași, Căușeni, Chișinău, Criuleni, Drochia, Dubăsari, Edineț, Hîncești, Nisporeni, Orhei, Soroca, Strășeni, Telenești, Ungheni.

Lista premianților Olimpiadei Republicane la Limbile străine: Limba franceză și Limba spaniolă, anul 2024, poate fi accesată aici.

Menționăm că elevilor claselor a IX-a și a XII-a, deținători ai diplomelor de gradul I, II și III în cadrul olimpiadelor republicane la disciplinele școlare desfășurate pe parcursul anului absolvirii, li se poate acorda nota „10” (zece), din oficiu, la probele de examen la aceeași disciplină în cadrul examenelor naționale de absolvire în învățămîntul general din acest an.

MEC și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare adresează felicitări premianților, profesorilor și părinților, dorindu-le succese în continuare.

3
0
1
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?